2 maj, 2018

Realgymnasiet Nyköping

Varmt välkomna alla studenter och vårdnadshavare till Realgymnasiets studentdag! Fredagen den 14 juni 2019.

Vi hoppas på en toppendag med strålande sol och önskar våra studenter lycka till i framtiden!

Ännu en gång, varmt välkomna!

SEBASTIAN ÅNELÖV, REKTOR

Program för studentdagen:

09:40 – Samling i skolan. Fotografering genomförs av Svenskt skolfoto i skolan. Vid vackert väder kommer klassfotot att tas uppe vid klocktornet samma tid.

12:00 – Lunch på restaurang Lotsen (i hamnen).

14:10 – Utspring från Lotsen.

14:35 – Gemensam promenad från Lotsen till Stora torget och stadshustrappan.

ca 15:45 – Kortege från Nicolaiskolan.

Tänk på att studentdagen är en vanlig skoldag – att dricka alkohol eller vara berusad är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande.

Erica Bild, Hästutbildningen, NB 16

Under mina tre år på Real har jag fått en god inblick i hästbranschen både i Sverige och utomlands. I år 3 fick jag möjligheten att genomföra min Apl i Sydafrika. Detta blev en av de häftigaste upplevelserna i mitt liv. Att få vara på andra sidan av världen och se de djur som bor där och även att få se den annorlunda kulturen var fantastiskt. I Sverige har jag varit lärling hos Nina Hofmann Küppers i snart ett och ett halvt år. Det har lett till att jag nu efter skolan har jobb hos Nina. Jag får jobba med det jag vill efter studenten är något Real har gjort möjligt för mig.

Isak Lundin, Natur- och äventyrsutbildningen, NB 16 

Under mina tre år på Realgymnasiet så har jag fått en helt annan inblick på hur jag är som person. Innan jag började på Real så hade jag inte en aning om hur mycket jag älskar natur och olika typer av extrema aktiviteter som t.ex. dykning och klättring. Skolan har verkligen fått mig att vilja utforska världen mer och att hitta mitt kall.

Emma Forsström, Hundutbildningen, NB 16

Att jag inte har tyckt att det har varit ”jobbigt” att gå till skolan under de här tre åren skulle jag säga är ett väldigt bra betyg till Realgymnasiet. För mig har det passat jättebra med den familjära och trevliga känslan som är här på skolan och jag har fått arbeta mycket med det jag tycker är roligast, hundar!
Jag har genom skolan fått chansen att få ha många och långa APL-perioder där jag fått göra praktik både i Sverige och utomlands. Jag fick möjligheten att åka till England och göra praktik på ett Animal Shelter. Detta gjorde att jag utvecklade min engelska och mina kunskaper om djurhållning i ett annat land. Jag är väldigt tacksam att jag fick åka!

Följ oss på:

Webbplats

Facebook

Instagram

Twitter