2 maj, 2018

Realgymnasiet Nyköping

Hej,

Årets student blir inte som våra tidigare studentfiranden. Vi är dock mycket tacksamma för att vi kommer kunna hälsa alla studenter varmt välkomna till Runtunas bygdegård där vi kommer fira nästan som vanligt fredagen den 12 juni. Vi följer Folkhälsomyndighetens och kommunens riktlinjer och kommer därför bara kunna ta emot två anhöriga per student under utspringet. Dessa behöver föranmälas till skolans mentor.

Vi hoppas på en toppendag med strålande sol och önskar våra studenter lycka till i framtiden!

Ännu en gång, varmt välkomna!

Sebastian Askbom, Rektor

Program för studentdagen:

10:20 – Samling Runtuna kvarn (några minuters promenad från busshållplats Oskarshäll Runtuna).
10:25 – Gemensam marsch till Runtuna bygdegård med fana och trummor.
10:50 – Fotografering genomförs av Svenskt skolfoto.
12:00 – Lunch
14:10 – Utspring från Runtuna bygdegård (max 2 anhöriga).
14:30 – Studentfirandet avslutas

Tänk på att studentdagen är en vanlig skoldag – att dricka alkohol eller vara berusad är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande.

Izabella Szczepanska, Djurvårdsutbildningen Nb 17

Mina tre år på Real har varit dem tre bästa, jag har vuxit jättemycket som person med hjälp av lärarna och av mina närmsta vänner. Jag har fått uppleva jättehäftiga saker som jag inte trodde jag skulle få göra vid bara 16–18 år. Jag har fått ha praktik utomlands två gånger, 3 veckor i Irland på en mjölkfarm och 3 veckor i Sydafrika som var helt fantastiskt! Där jag fick lära mig mer om vilda djur och andra kulturer. Är så glad över att jag fick åka för skolan för det har verkligen varit en dröm för mig. Det som har varit roligast med Real är all praktik man får, jag har även fått jobb efter praktiken på flera ställen.

Sara Leberger, Hästutbildningen Nb 17

Genom att ha gått på Realgymnasiet har jag fått blanda studier med mitt största intresse – hästar. Jag har fått inblick i olika delar av hästbranschen genom mina praktikplatser och även fått möjlighet att åka på utlands – APL till Sydafrika. Att åka till ett land på andra sidan jordklotet och utveckla sin engelska, lära känna ett nytt land & kultur och hur de arbetar med hästar, samt träffa andra volontärer från Europa, USA och Australien var helt fantastiskt och något som jag lätt skulle göra om. Realgymnasiet är en härlig skola och jag är evigt tacksam över vilka utvecklingsmöjligheter jag fått som person, den fantastiska personalen och den fina stämningen som finns på skolan!

Följ oss på:

Webbplats

Facebook

Instagram

Twitter