2 maj, 2018

LBS Nyköping

Varmt välkomna på fredag den 14 juni till studentfirandet på Ljud- och bildskolan.

Hälsningar

Henrik Ericsson
Rektor på LBS Nyköping

Program för studentdagen:

9.30 – Samling på skolan. Studenterna samlas i mentorsgrupperna för mys och fotografering
11.30 – Lunch
12.30 – Samling för att gemensamt tåga till Teatern där vi har avslutningsprogrammet
14.00 – Våra studenter springer ut till släkt och vänner i Teaterparken
14.30 – Vi går gemensamt till Stora Torget
15.00 – Studenterna från samtliga skolor samlas på Stadshustrappan på Stora Torget.

Tänk på att studentdagen är en vanlig skoldag – att dricka alkohol eller vara berusad är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande.

Elliot MU16
Mina år på LBS har varit de bästa åren i mitt liv. Jag har träffat många
olika personer, lärt mig massor av kunskaper från andra elever och lärare. Jag har verkligen hittat mitt rätta jag och min framtid. Så oavsett vem du är eller vart du kommer ifrån så kommer du verkligen känna dig som hemma.

Jenna Nilsson kr 16
Det första jag märkte när jag kom till LBS var att man kan få göra skoluppgifterna så att dem passar just en själv och inte blir fyrkantiga och tråkiga. Jag kommer ihåg första svenska lektionen vi hade i 2an. Läraren gav oss en uppgift som gick ut på att berätta om den första gången vi kom i kontakt med litteratur som små, istället för att göra en uppsats så skulle vi istället göra ett radioprogram där vi berättade om vår relation till litteraturen. Det är inte heller ovanligt att man jobbar tillsammans med andra klasser och årskurser. Jag kommer ihåg en att det var ett kompisgäng som bestämde sig att för att göra ett datorspel det dröjde inte länge innan fler anslöt sig och ville hjälpa till. musikerna gjorde musiken till spelet, programmerarna programmerade och grafikerna gjorde grafiken i spelet

Själv har jag fått stora erfarenheter som jag kan använda i mitt cv och kontakter. Till exempel kameraassistent under melodifestivalen för SVT i en vecka. Det är ett äventyr jag sent kommer glömma.

På LBS blir man alltid varmt välkomnad, själv började en termin senare än alla andra men bara efter en dag kändes det som jag hade känt alla sedan dagis. Att börja på LBS har varit bland det bästa beslut jag tagit. det jag gillar med LBS är att relationen mellan lärare och elev, den är mer en vänskaplig relation snarare än en elev lärare relation, man umgås alla tillsammans som en stor familj.

Det har varit fantastiska år här på LBS. Nu när jag tar studenten så inser jag hur mycket jag kommer att sakna LBS jag skulle vilja tacka alla elever och lärare som varmt välkomnade mig på min första dag på LBS.

Följ oss på:

Webbplats

Facebook

Instagram

Twitter