2 maj, 2018

Elteknikbranschens gymnasium

Som ni har längtat, nu är det äntligen dags för er att ta studenten!
Vi vill tacka för tre fina år tillsammans med er och önska er lycka till i framtiden.

Program för studentdagen, 12 juni 2020:

09:45 – Välkommen till ETG

10:15 – Fotografering, mingel (Mentor ansvarar)

11:20 – Utdelning av Yrkesbevis

11:40 – Utdelning av betyg och Stipendier

12:15 – Studentlunch

14:45 – Utspring

Tänk på att studentdagen är en vanlig skoldag – att dricka alkohol eller vara berusad är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande.

Nora Bredberg, Tobias Mathiason & Julia Mejermo från EE17 på ETG.

Nora Bredberg, Tobias Mathiason & Julia Mejermo från EE17 på ETG.

Vi har trivts grymt bra på ETG, över förväntan, vi skulle aldrig välja något annat om vi fick göra om våra val, vi vill inte sluta!

” jag frågade rektorn om jag fick gå om”. Det är inte ens jobbigt att gå till skolan, man längtar till skolan när man är på praktiken eller har varit sjuk säger Tobbe. Alla tre säger att ”Det är som att vara hemma. Det känns som man är kompis med alla inklusive lärarna. Det låter som om vi överdriver nu, men det är faktiskt sant! ETG är bästa skolan!”

”Vi valde ETG för att skolan var så mysig och det kändes som det var en bra gemenskap och att lärarna hade koll.  Det är också jättebra med mycket praktik för man lär sig massor och gör saker på riktigt vilket är utvecklande. Det är mycket olika arbetsuppgifter och man får åka runt till olika platser.

Ingen dag är lik den andra.  Dessutom skapar vi våra framtida jobbnätverk när vi är ute! Att få möjlighet att göra klart sina lärlingstimmar i skolan är jättebra. Vi vet ju att vi får jobb som elektriker när vi tagit studenten, det känns tryggt! Skolan är mysig och fräsch, särskilt nu efter ombyggnationen”

Nora och Julia berättar att de tänker jobba vidare direkt som elektriker. Det är skönt att ha gått ett program där vi kan börja jobba direkt och få bra lön. Tobbe säger att han ska göra lumpen och att tiden får utvisa vad som händer efter det men ”jag har ju en bra grund att stå på så jag känner mig inte alls oroad för min framtid”.

Det absolut bästa med ETG är gemenskapen, den kommer vi sakna jättemycket efter studenten!

Följ oss på:

Webbplats

Facebook

Instagram