2 maj, 2018

Öknaskolan – Naturbruksgymnasium

Öknaskolans studenter firar som tidigare år sin studentavslutning både på Ökna och inne i Nyköping.

Stort grattis till alla studenter och lycka till i framtiden!
Rektor Kirsi Östberg med medarbetare

Program för studentdagen:

10:00 – Avslutningsdagen börjar officiellt framför slottet på Ökna. Innan dess sker klassvis fotografering, se separat information från skolan.

11:00 – Bjuder vi föräldrar och anhöriga på kaffe och tårta i äppelträdgården.

13:00 – Efter betygs- och stipendieutdelning i slottets blå salong springer studenterna ut till de väntande anhöriga.

De som sedan önskar fortsätter sitt firande på egen hand inne i Nyköping.

Tänk på att studentdagen är en vanlig skoldag – att dricka alkohol eller vara berusad är förbjudet. Påverkade elever kommer inte att få delta i skolans studentfirande.

Vera Claesson
Jag kommer att sakna Ökna massor. Jag är så glad att jag valde en skola där jag tilläts att växa på ett sätt som jag nog inte hade gjort någon annanstans. Innan Ökna gick jag Foto ett år på en skola i stan i Stockholm, men där fanns inte samma gemenskap, inte samma natur och definitivt inga djur.

Vilsen som jag var, bytte jag till Ökna och sökte in till lant men efter att fått prova på skolans trädgårdsinriktning så bytte jag snabbt till det istället, Vem blir inte glad av blommor och blad? Och vem vill inte ha hur mycket jobbmöjligheter som helst?

På trädgård möter jag engagerade lärare som sitter på otroligt mycket kunskap och inspiration från det verkliga arbetslivet. Lärare, personal samt elever blir som en liten familj där man tar hand om och lyfter varandra, det är viktigt för mig. Äntligen känns det som att jag funnit en grund att stå på, en början på mitt eget liv.

Följ oss på:

Webbplats

Facebook

Instagram