2 maj, 2018

Hitta parkering

Åk gärna buss eller cykla

Vi vill uppmana alla som har möjlighet att lämna bilen hemma. Många kommer besöka centrum denna dag och för allas säkerhet och trivsel är det bra om du kan välja ett annat färdsätt. Det är förbjudet att parkera utefter Hamnvägen, normala parkeringsställen gäller.

Parkeringszoner och avgifter

Nyköpings centrala delar är indelat i två parkeringszoner: Röd zon (inre stadskärna) och Grön zon (yttre stadskärna). Zonerna gäller för de flesta parkeringar i stan som är kommunens. Tänk på att det bara är tillåtet att parkera på skyltade parkeringsplatser inom zonerna.

Titta alltid på skyltar och parkeringsautomat – där ser du vilka tider och avgifter som gäller.

Se karta för parkeringsplatser och automater

Privata parkeringar

Det finns också privata parkeringar, exempelvis Åhléns, parkeringsgaraget under gallerian på Bagaregatan och takparkeringen på Brunnsgatan (bredvid gallerian Nyckeln) som inte berörs av zonerna.

Betalning

Du kan betala med kort i parkeringsautomaterna.

Om du har en smartphone kan du även betala med appar från EasyPark och Parkster. Apparna finns att ladda ner där du brukar hämta appar.

Om du inte har en smartphone och möjlighet att ladda ner appar kan du i stället SMS-parkera via EasyPark eller Parkster genom att följa instruktionerna som finns angivet på skylten på sidan av respektive parkeringsautomat.

Avstängda gator

Under studentdagen kommer vissa gator vara avstängda under vissa tider. Information kommer att publiceras på Nyköpings kommuns webbplats.

Mer om parkering

På Nyköpings kommuns webbplats kan du läsa mer om vilka regler som gäller för parkering.